Scriptieprijs 2017

Tijdens het laatste seminar van dit jaar van Platform Outsourcing Nederland heeft Friso van Dijk de PON Scriptieprijs 2017 gewonnen. Friso ontving de bijbehorende cheque ter waarde van €3.000 uit handen van jurylid Jan Bergstra.

Friso van Dijk (Universiteit van Twente) heeft gewonnen met zijn scriptie: Adopting the Cloud / A multi-method approach towards developing a cloud maturity model. De jury was unaniem van onder de indruk van deze scriptie. In deze bijzonder systematisch opgezette en zorgvuldig uitgewerkte scriptie wordt een cloud volwassenheidsmodel uitgewerkt. Een gedegen literatuur onderzoek ligt aan de basis van deze scriptie, een inventarisatie van de beschikbare cloud volwassenheidsmodellen. Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een Delphi study, waarbij 14 experts hun bijdrage hebben gegeven. Het onderzoek is aangevuld met case studies. Dit heeft geleid tot een volwassenheidsmodel met vijf niveaus en drie domeinen (infrastructure, platform en software). Verder wordt er een belangrijke link gelegd naar de capabilities van organisaties.

Voor de PON Scriptieprijs 2017 waren drie scripties genomineerd. Deze prijs is een jaarlijks terugkerende traditie waardoor actueel onderzoek gericht op outsourcing en aanpalende thema’s onder de aandacht wordt gebracht. De twee nominaties die buiten de prijzen vielen waren Robert Ruigrok van der Werve (Cardiff University) en Fleur Daniels (Universiteit van Amsterdam).

De jury bestaande uit Prof. Dr. Erik Beulen (Universiteit Tilburg en bestuurslid PON), Prof. Dr. Jan Bergstra (UvA), Dr. Albert Plugge (TU Delft) en Grace Peerkhan (Bestuurslid PON) hebben de scripties beoordeeld op drie criteria: inhoud, relevantie en toegankelijkheid.

De scripties van dit jaar (2017)