Vanaf 22 januari 2019 starten we weer met de serie Mastersessies.

Een reeks van in totaal tien sessies waarbij naast de zeven etappes van de Sourcing Life Cycle ook de thema's prijsmechanismen, security en multi-vendor regie aan de orde komen.

Deze sessies zijn toegankelijk voor al onze leden. Bij de aanmelding streven wij naar een goede spreiding binnen de bloedgroepen.

Binnen iedere Mastersessie wordt een thema behandeld door twee docenten die een interessante koppeling van theorie en praktijk zullen aanbieden. Er is tijdens de Mastersessies uitgebreid ruimte om met elkaar te discussiëren en ervaringen uit te wisselen! Uit de evaluaties blijkt dat dit erg goed wordt gewaardeerd.

De Mastersessies starten om 7.30 uur en duren circa twee uur. Gedurende de sessie kunnen de deelnemers gebruik maken van het ontbijtbuffet dat voor hen klaarstaat.

Deze sessies kunnen door medewerkers van onze leden gratis bezocht worden. Vanwege het beperkt aantal plaatsen, schrijven wij per organisatie in eerste instantie slechts 1 deelnemer in. 

Geplande data 2019 (onder voorbehoud)

22 januari, 12 maart, 16 april, 7 mei, 4 juni, 3 september, 1 oktober, 29 oktober, 19 november en 10 december

Programma

07.30 uur Mastersessie incl. ontbijtbuffet;
10.00 uur Einde     

Doelgroep

Leden / potentiële leden 
Practitioners niveau, ervaring in outsourcing vereist                       

Thema’s en docenten

Mastersessie 1, 22 januari - Sourcingstrategie en Besluitvorming
Docent: Michel Troost

Mastersessie 2, 12 maart - Leverancierselectie
Docenten: Robert van Gasteren en Henk Pater

Mastersessie 3, 16 april - Vergoedingsmechanismen
Docenten: Pieter van den Broek en Bart van Reeken

Mastersessie 4, 7 mei - Contracteren enzo
Docent: Wieke van Angeren
Meer informatie over Wieke.

Mastersessie 5, 4 juni - Security 
Docenten: Jelle Niemantsverdriet en Bastiaan Bakker

Mastersessie 6, 3 september - HRM aspecten
Docenten: Daan Richter en Ron Weggeman

Mastersessie 7, 1 oktober - Transitie en transformatie 
Docent: Frank Willems
Frank Willems is Managing Partner digitale strategie, governance en leiderschap bij Quint Wellington Redwood. Hij is daarnaast gastdocent digitaal leiderschap en verandermanagement bij TIAS School for Business and Society en Hanzehogeschool en is van 2009-2018 bijzonder Lector digitaal leiderschap geweest bij Hanzehogeschool. Hij werkt aan een PhD promotieonderzoek over digitaal leiderschap en zelforganisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Mastersessie 8, 29 oktober - Regievoering essentials
Docenten: Arno Gerrits en Norman Martijnse

Mastersessie 9, 19 november - Multi-vendor regie 
Docenten: Bauke van Daalen en Norman Martijnse

Mastersessie 10, 10 december - Exit strategie en (her)contracteren
Docenten: Lieneke Viergever en Bart van Reeken
Bart van Reeken is advocaat en partner bij Van Doorne. Hij onderhandelt op een manier die bijdraagt aan het succes van relaties. Zijn ervaring met IT is breed: van het onderhandelen en opstellen van outsourcingovereenkomsten, softwareontwikkelingsovereenkomsten, softwarelicenties, implementatieovereenkomsten en SaaS overeenkomsten tot het behandelen van IT-gerelateerde geschillen. Ook heeft hij veel plezier in het ondersteunen van samenwerkingsprojecten. Hij heeft jarenlange ervaring in het opzetten van gezamenlijke ontwikkeling-, wederzijds geïntegreerde productie- en joint marketingafspraken. Bart heeft gewerkt voor grote Nederlandse banken en verzekeringsmaatschappijen, meer dan de helft van de AEX fondsen en ook voor een aantal fintech ondernemingen en andere startups. Hij was zes jaar voorzitter van Sourcing Nederland.

Kosten

Voor leden is deelname gratis. ECHTER, indien niet (tijdig) wordt afgemeld versturen wij een factuur van € 100,- ex. BTW. Uiteraard is het altijd mogelijk een collega in jouw plaats te laten deelnemen. 
Niet leden betalen € 120,- om deel te nemen aan de Mastersessies.

Locatie

Van Doorne Advocaten
Jachthavenweg 121
1081 KM  Amsterdam

Aanmelden

Men kan zich aanmelden voor de Mastersessies door een mail te sturen naar secretariaat@sourcingnederland.nl. De inschrijving is pas definitief nadat u een bevestiging heeft ontvangen.