Al een aantal jaar melden veel leden en niet-leden van de vereniging zich aan voor onze meerdaagse training. Vorig jaar hebben we de training met één dag uitgebreid tot de driedaagse training. Met deze opleiding krijg je in drie dagen een mooi overzicht van alles wat er komt kijken bij een outsourcing. Van sourcing strategie, leverancierselectie, transitie tot exit-strategie en hercontracteren, alle facetten van de sourcing life cycle komen aan bod. En sinds vorig jaar dus uitgebreid met 3 modulen: prijsmechanismen, security en multi-vendor regie.

Algemeen

Naast de succesvolle reeks Mastersessies organiseren we ook een compacte trainingssessie. De driedaagse training bevat tien modulen die door verschillende docenten gegeven worden. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname. 

Doelgroep

De  training is bedoeld voor ervaren, maar zeker ook voor minder ervaren outsourcing professionals. Dit kan zowel bij een leverancier, adviesorganisatie of uitbestedende organisatie zijn. Onze leden ontvangen een korting op de deelname prijs. Let op: er is slechts plaats voor 25 personen, dus meld je snel aan!

Data en locatie

In het najaar van 2019 organiseren wij de driedaagse training op 23, 24 en 30 september bij Aristo Utrecht.

Kosten en aanmelden

De kosten van deze training bedragen € 1.200,- excl. BTW. Indien je lid bent van de vereniging of werkzaam bent bij een organisatie die lid is krijg je een korting van € 405,- en betaal je dus € 795.- excl. BTW. Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Certificaat

Alle deelnemers die aan de training deelnemen ontvangen een deelnamecertificaat. Voor adviseurs en advocaten is deelname ook interessant voor het behalen van benodigde PE-punten!

Docenten

De training wordt gegeven door hoofddocent Norman Martijnse en diverse gastdocenten.

 

Inhoud

In deze training komen in tien modulen alle onderwerpen aan bod uit de Sourcing life cycle. Gedurende de drie dagen is er één hoofddocent en voor iedere module een gastdocent. De tien modulen en gastdocenten zijn:

 1. Outsourcing Strategie en Besluitvorming
  Gastdocent: Mark Beukers
 2. Leveranciersselectie
  Gastdocent: Henk Pater
 3. Vergoedingsmechanismen
  Gastdocent: Bart van Reeken
  Bart van Reeken is advocaat en partner bij Van Doorne. Hij onderhandelt op een manier die bijdraagt aan het succes van relaties. Zijn ervaring met IT is breed: van het onderhandelen en opstellen van outsourcingovereenkomsten, softwareontwikkelingsovereenkomsten, softwarelicenties, implementatieovereenkomsten en SaaS overeenkomsten tot het behandelen van IT-gerelateerde geschillen. Ook heeft hij veel plezier in het ondersteunen van samenwerkingsprojecten. Hij heeft jarenlange ervaring in het opzetten van gezamenlijke ontwikkeling-, wederzijds geïntegreerde productie- en joint marketingafspraken. Bart heeft gewerkt voor grote Nederlandse banken en verzekeringsmaatschappijen, meer dan de helft van de AEX fondsen en ook voor een aantal fintech ondernemingen en andere startups. Hij was zes jaar voorzitter van Sourcing Nederland.
 4. Contracteren
  Gastdocent: Wieke van Angeren
  Meer informatie over Wieke.
 5. Security
  Gastdocent: Bastiaan Bakker
 6. HRM Aspecten
  Gastdocent: Larissa Toebes 
  Larissa Toebes werkt sinds 1999 bij Atos. Ooit begonnen als SAP HR consultant en daarna in diverse rollen op het snijvlak van HR en IT. Zo heeft zij voor Atos Consulting klanten geadviseerd over HR processen en systemen, HR pakketselecties uitgevoerd en implementatietrajecten voor HR systemen begeleid. De laatste jaren is Larissa werkzaam voor de HR afdeling van Atos en begeleidt zij insourcingen (mergers & acquisitions) en outsourcingen (divestitures) op het gebied van HR. Dit proces begint vaak bij een RFI/RFP en eindigt na de indiensttreding (of uitdiensttreding) van de medewerkers. Het harmoniseren van alle arbeidsvoorwaarden en het begeleiden van de medewerkers en HR (en OR) van de klant, is het meest tijdrovend en bepaalt vaak het succes van een insourcing.
  Sinds een paar jaar is Larissa lid van Sourcing Nederland en de werkgroep HRM. Deze werkgroep richt zich met name op HR consequenties bij outsourcingen.
  Larissa is 47 jaar en woont in het Brabantse Drunen, nabij de Loonse en Drunense duinen. Zij is moeder van 2 jongens (15 en 16 jaar).
 7. Transitie en transformatie
  Gastdocent: Frank Willems
  Frank Willems is Managing Partner digitale strategie, governance en leiderschap bij Quint Wellington Redwood. Hij is daarnaast gastdocent digitaal leiderschap en verandermanagement bij TIAS School for Business and Society en Hanzehogeschool en is van 2009-2018 bijzonder Lector digitaal leiderschap geweest bij Hanzehogeschool. Hij werkt aan een PhD promotieonderzoek over digitaal leiderschap en zelforganisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 
 8. Regievoering essentials
  Gastdocent: Arno Gerrits
 9. Multivendor regie
  Gastdocent: Bauke van Daalen
 10. Exit strategie en (her-)contracteren
  Gastdocent: Herald Jongen