Over Sourcing Nederland

Vergroot je voorsprong!

Ontwikkel deskundigheid en je netwerk door Sourcing Nederland: hét onafhankelijke kennis- en informatienetwerk voor succesvol samenwerken in sourcingverband. De vereniging verbindt opdrachtgevers (bedrijfsleven en overheid), leveranciers, adviesbureaus, advocaten, zelfstandig professionals en kennisinstituten, en belicht vraagstukken vanuit al deze perspectieven.

Voorstellen MOS BV

Wij zijn MOS bv. MOS is een fullservicebureau die netwerkorganisaties (veelal beroeps-/brancheverenigingen) ondersteunt en faciliteert op alle terrein die de bedrijfsvoering raken. Denk hierbij aan management, bestuursondersteuning, secretariaatswerkzaamheden, ledenservice, financiën, communicatie/marketing en de organisatie van bijeenkomsten en evenementen. Vanaf 1 september jl. verzorgen wij deze werkzaamheden ook voor Sourcing Nederland.

Dit betekent dat jullie via MOS beschikken over een 'eigen' kantoor, alleen dan op afstand In Nijkerk. Onze medewerkers beantwoorden namens Sourcing Nederland de telefoon, handelen e-mails vanaf en voeren alle overige correspondentie vanuit jullie verenigingsnaam. Ook ondersteunen wij jullie bij communicatiewerkzaamheden en organiseren wij bijeenkomsten en evenementen via ons evenementenbureau MOS Events.

Team
Onder leiding van verenigingsmanager Caroline Loomans staat er een heel team voor jullie klaar. Wij helpen jullie graag verder! Het team bestaat uit:

Voorstellen MOS BV

Welkom Arti Nokhai en Patrick Rikken

Op 12 mei heeft de ALV ingestemd met het toetreden van Arti Nokhai en Patrick Rikken tot het bestuur.  Zowel Arti als Rik zijn op Sourcing gebied zeer ervaren en hebben een positieve drive waar we als vereniging erg blij mee zijn. Mooi dat op deze manier het bestuur wordt verfrist en versterkt. Helaas ook afscheid genomen van twee fijne bestuursleden die jarenlang een geweldig bijdrage te hebben geleverd aan het reilen en zeilen van de vereniging. Patrick Follon en Bauke van Daalen heel veel dank!

Het bestuur
Welkom Arti Nokhai en Patrick Rikken

Binnenkort

Toon alle evenementen


Lidmaatschap
voordelen en kosten


Kenniscentrum

Recent toegevoegd

Outsourcing met agile? Dat lijkt op het eerste gezicht een onlogische combinatie aldus lid Marco Gianotten. Outsourcing wordt immers snel geassocieerd met een sterke top-down sturing en gaat volgens de klassieke opvattingen nu eenmaal beter met strakke kaders. Dat past niet goed bij de haast filosofische principes van agile die gericht zijn op het vermogen om snel te reageren op veranderingen. En tóch zou agile weleens hét ingrediënt kunnen zijn waarmee outsourcing weer pit krijgt en zijn inmiddels wat flauwe smaak verliest. 

Mayonaise met hagelslag

Snelheid, flexibiliteit, anders omgaan met risico's en een betere samenwerking tussen klant en leverancier zijn nodig om de wendbaarheid van organisaties te verhogen. Nodig om te overleven in deze snelveranderende 'VUCA-wereld'. In dit artikel 4 belangrijke tips om verouderde en zware processen in organisaties om te vormen. Door lid Addie Korsten.

A turbulent world calls for more agility in Sourcing!

Aan de hand van een enquête hebben 389 professionals uit het inkoopvak hun kijk op de toekomst gedeeld met lid Supply Value en zij hebben dit samengevat in de publicatie Inkooptrends 2021. De meerderheid van de respondenten, 316 (81%), werkt in Nederland, gevolgd door België met 61 (16%). In de enquête zijn respondenten gevraagd om aan te geven hoeveel prioriteit zij in 2021 van plan zijn te geven aan 16 thema’s gerelateerd aan inkoop. De top 3:
1. Leveranciersmanagement
2. Inkoop alignen met de business en strategie
3. Optimaliseren van processen binnen de inkoopfunctie

Inkooptrends 2021