Over Sourcing Nederland

Vergroot je voorsprong!

Ontwikkel deskundigheid en je netwerk door Sourcing Nederland: hét onafhankelijke kennis- en informatienetwerk voor succesvol samenwerken in sourcingverband. De vereniging verbindt opdrachtgevers (bedrijfsleven en overheid), leveranciers, adviesbureaus, advocaten, zelfstandig professionals en kennisinstituten, en belicht vraagstukken vanuit al deze perspectieven.

Op een voorspoedig sourcing jaar

Ten eerste nog de allerbeste wensen voor 2023! We hopen op een voorspoedig en leerzaam sourcing jaar waarin we samen kennis blijven delen en gebruik kunnen blijven maken van elkaars netwerk. Onder het thema Sourcing Moving Forward: People, Planet & Partnerships organiseren we in 2023 weer informatieve (netwerk)bijeenkomsten en evenementen. We willen daarbij ons netwerk uitbreiden en blijven onze kennis en ervaring met jullie delen.

De aftrap van het nieuwe jaar begon goed met ons Nieuwjaarsevent dat plaatsvond op donderdag 12 januari 2023 in de Kromhout Kazerne in Utrecht. We hebben daarnaast al meer (kennis)events gepland zoals de driedaagse training Sourcing Foundation. Kijk voor meer informatie over onze bijeenkomsten op ons evenementenoverzicht.


Zien we jou ook op één van onze events? Je bent van harte welkom!

Evenementenoverzicht
Op een voorspoedig sourcing jaar

Welkom Arti Nokhai en Patrick Rikken

Op 12 mei heeft de ALV ingestemd met het toetreden van Arti Nokhai en Patrick Rikken tot het bestuur.  Zowel Arti als Rik zijn op Sourcing gebied zeer ervaren en hebben een positieve drive waar we als vereniging erg blij mee zijn. Mooi dat op deze manier het bestuur wordt verfrist en versterkt. Helaas ook afscheid genomen van twee fijne bestuursleden die jarenlang een geweldig bijdrage te hebben geleverd aan het reilen en zeilen van de vereniging. Patrick Follon en Bauke van Daalen heel veel dank!

Het bestuur
Welkom Arti Nokhai en Patrick Rikken


Lidmaatschap
voordelen en kosten


Kenniscentrum

Recent toegevoegd

Outsourcing met agile? Dat lijkt op het eerste gezicht een onlogische combinatie aldus lid Marco Gianotten. Outsourcing wordt immers snel geassocieerd met een sterke top-down sturing en gaat volgens de klassieke opvattingen nu eenmaal beter met strakke kaders. Dat past niet goed bij de haast filosofische principes van agile die gericht zijn op het vermogen om snel te reageren op veranderingen. En tóch zou agile weleens hét ingrediënt kunnen zijn waarmee outsourcing weer pit krijgt en zijn inmiddels wat flauwe smaak verliest. 

Mayonaise met hagelslag

Snelheid, flexibiliteit, anders omgaan met risico's en een betere samenwerking tussen klant en leverancier zijn nodig om de wendbaarheid van organisaties te verhogen. Nodig om te overleven in deze snelveranderende 'VUCA-wereld'. In dit artikel 4 belangrijke tips om verouderde en zware processen in organisaties om te vormen. Door lid Addie Korsten.

A turbulent world calls for more agility in Sourcing!

Aan de hand van een enquête hebben 389 professionals uit het inkoopvak hun kijk op de toekomst gedeeld met lid Supply Value en zij hebben dit samengevat in de publicatie Inkooptrends 2021. De meerderheid van de respondenten, 316 (81%), werkt in Nederland, gevolgd door België met 61 (16%). In de enquête zijn respondenten gevraagd om aan te geven hoeveel prioriteit zij in 2021 van plan zijn te geven aan 16 thema’s gerelateerd aan inkoop. De top 3:
1. Leveranciersmanagement
2. Inkoop alignen met de business en strategie
3. Optimaliseren van processen binnen de inkoopfunctie

Inkooptrends 2021