Over Sourcing Nederland

Vergroot je voorsprong!

Ontwikkel deskundigheid en je netwerk door Sourcing Nederland: hét onafhankelijke kennis- en informatienetwerk voor succesvol samenwerken in sourcingverband. De vereniging verbindt opdrachtgevers (bedrijfsleven en overheid), leveranciers, adviesbureaus, advocaten, zelfstandig professionals en kennisinstituten, en belicht vraagstukken vanuit al deze perspectieven.

Genomineerden scriptieprijs 2020

De jury heeft uit een aantal zeer goede inzendingen een eerste selectie gemaakt en daarbij vooral gelet op de relevantie voor het vakgebied sourcing. Op basis hiervan kunnen we de drie genomineerden bekend maken:

Jeroen Arentsen met Early Supplier Involvement in Public IT Procurement  (University of Twente)
Eline Hangelbroek met Tussen loodzwaar en vederlicht: de zorgplicht - Een onderzoek naar de (niet-bijzondere) zorgplicht van de IT-opdrachtnemer (VU Amsterdam)
Luuk Glaser met  The Orchestration of Dynamic Capabilities within Shared Service Centers (Tilburg University)

De genomineerden presenteren hun scriptie tijdens het seminar op 25 maart waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. 

Mis het niet
Genomineerden scriptieprijs 2020

Goede voorbereiding is het halve werk

Een brede oriëntatie op de markt heeft veel meerwaarde bij de selectie van een leverancier, zo bleek tijdens de mastersessie Leveranciersselectie. Door wat meer free format en vooral in een eerder/vroegtijdig stadium te kijken wat er op de markt beschikbaar is komen er soms partijen naar voren waar je eerder niet aan gedacht zou hebben. Als je dit op een interactieve manier doet kom je vaak achter nog meer interessante informatie die een positief effect heeft op het verdere verloop. De terughoudendheid die je hierin vaak ziet bij publieke partijen is vaak ongegrond aldus docent Henk Pater. Let bij aanbestedingen wel goed op dat je de informatie die je deelt en ophaalt in deze fase, ook beschikbaar stelt in de latere fasen zodat alle partijen dezelfde input hebben. 

Meer over mastersessies
Goede voorbereiding is het halve werk

Binnenkort

Toon alle evenementen


Lidmaatschap
voordelen en kosten


Kenniscentrum

Recent toegevoegd

Mirjam Kibbeling: mensenwerk maakt het verschil tussen know how en how to. In al haar werk ligt dan ook de nadruk op de samenwerkingsrelatie: dé sleutel tot een geslaagd project. Hierover verzorgde zij op 11 februari een interessante workshop. In dit artikel wordt belicht hoe leveranciers bijdragen aan waardecreatie door organisaties. 

Waarde creëren in de keten

Februari 2021

Jeroen Arentsen van ons lid Supply Value schreef samen met een aantal anderen een whitepaper over het vroegtijdig betrekken van leveranciers in een aanbesteding. Vaak is men in het publieke domein terughoudend met dergelijke contacten. Deze whitepaper laat zien wat de voordelen zijn om dat wel te doen, en welke factoren hierbij van belang zijn.

Leveranciers vroegtijdig betrekken in het publieke domein

Januari 2021

De genomineerden voor de essayprijs zijn bekend! Lees hier de drie artikelen die strijden om de eerste plaats. 

Albert Plugge met The multi-sourcing journey of a European retailer

Anita de Jong met Tussen wal en schip: positie van werknemers bij heruitbsteding

Joost van Boeschoten met Collaboration – have you got your bases covered?

December 2020      

Goede samenwerking tussen business en IT is nodig om organisaties snel te kunnen veranderen. Dezelfde taal spreken helpt dan enorm. Anton Dijkhuis van IT's Teamwork heeft hiervoor zes succesfactoren ontwikkelt die beide partijen begrijpen.

De zes succesfactoren voor digitale transformatie