Over Sourcing Nederland

Vergroot je voorsprong!

Ontwikkel sourcingdeskundigheid en vergroot je netwerk door Sourcing Nederland: hét kennis- en informatienetwerk voor succesvol samenwerken in sourcingverband. De vereniging verbindt klantorganisaties, leveranciers, adviesbureaus, advocaten, zelfstandige professionals en kennisinstituten.

Binnenkort

Toon alle evenementen

Genomineerden essayprijs bekend!

De drie genomineerden voor de essayprijs 2020 zijn bekend. De jury had de keuze uit een flink aantal artikelen en publicaties die afgelopen jaar zijn verschenen. De keuze is gevallen op de volgende uitstekende bijdragen: 
Albert Plugge met The multi-sourcing journey of a European retailer 
Anita de Jong met Tussen wal en schip: positie van werknemers bij heruitbsteding
Joost van Boeschoten met Collaboration – have you got your bases covered? 

Benieuwd naar de winnaar? Op 11 februari wordt na afloop van de online workshop 'Regie in samenwerking' de winnaar bekend gemaakt. 

Meld je aan
Genomineerden essayprijs bekend!

Strategie in een notendop

Erg interessant, helder en inspirerend en twee uren welbesteed. Een greep uit de positieve reacties van deelnemers aan de mastersessie Strategie en besluitvorming. Het goed gestructureerde en bruikbare overzicht van sourcing strategie werd zeer gewaardeerd. Nuttig in deze tijd waarin het sourcing landschap zeer versnipperd is en een complexe puzzel vormt. Met IaaS, PaaS en SaaS als diverse vormen van As-a-service, gecombineerd met meer traditionele uitbesteding tot en met partner ecosystemen. Dit alles vraagt om meer inhoudelijke integratie en regie binnen de eigen organisatie. Veel dank aan docent Mark Beukers voor de handvatten om hiermee in de praktijk aan de slag te gaan. Ook je kennis updaten? 

Meld je aan
Strategie in een notendop


Lidmaatschap
voordelen en kosten


Bibliotheek

Recent toegevoegd

De genomineerden voor de essayprijs zijn bekend! Lees hier de drie artikelen die strijden om de eerste plaats. 

Albert Plugge met The multi-sourcing journey of a European retailer

Anita de Jong met Tussen wal en schip: positie van werknemers bij heruitbsteding

Joost van Boeschoten met Collaboration – have you got your bases covered?

December 2020      

Goede samenwerking tussen business en IT is nodig om organisaties snel te kunnen veranderen. Dezelfde taal spreken helpt dan enorm. Anton Dijkhuis van IT's Teamwork heeft hiervoor zes succesfactoren ontwikkelt die beide partijen begrijpen.

De zes succesfactoren voor digitale transformatie

November 2020

Om een sourcing relatie goed te houden is het van belang vanaf de start te letten op een effectieve samenwerking. Zo legde Joost van Boeschoten uit tijdens het seminar Exit of fix(it)? Lees hier meer over in zijn bijdrage:

Collaboration – have you got your bases covered?

Oktober 2020

Aanbevolen door Anita de Jong van Hogan Lovells. Een handreiking voor werkgevers hoe om te gaan met het Corona virus op de werkvloer. 

Business impact Corona on employment law

En een uiteenzetting over de positie van werknemers bij een heruitbesteding.

Tussen wal en schip: positie van werknemers bij heruitbesteding

September 2020

Bij transitie en transformatie is het belangrijk je te verdiepen in de verschillende belevingswerelden, doelen en zogenaamde waardesystemen van groepen in de organisatie. Door iedereen te betrekken bij een nieuwe gezamenlijke strategie overbrug je “de kloof". Bij sourcing-trajecten is zo'n situationele verandervisie en veranderaanpak echt cruciaal. Docent Frank Willems beveelt ons daarom de volgende drie artikelen aan.

De kleine Laloux - Reinventing Organizations

The Overcommitted Organization - mensen in meerdere teams

Spiral Dynamics - integraal verandermodel

Augustus 2020:

Rabobank start verkoop 'boekhoudrobots'

Aanbevolen door onze voorzitter, Norman Martijnse. De financiële sector staat al langer onder druk, toenemende druk vanuit de Fintechs, lagere rentestand dwingt de grote financials tot creativiteit. Door deze wijze van samenwerking, waarbij de investeringspoot van de Rabobank met een nieuw strategisch product komt en daarmee een belangrijke stap maakt in de 'nieuwe' workforce en innovatie. 

Juli 2020:

Unpacking request for partner

Heldere uiteenzetting  over hoe Vested te implementeren bij het aangaan van een nieuwe contractuele samenwerking vanaf de onderhandeling.